Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Cechov Anton
Cechov Anton siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Tregime

Tregime
[Cechov Anton]

Tregimi i pare. Basti, Bankieri kujton rastin e bastit pesëmbëdhjetë vjet më parë. Diskutimi per dënimin kapital sjell pasoja te pa imagjinueshme. Bankieri argumentoi se dënimi kapital është më human se burgimi i përjetshëm, ndërsa avokati i ri nuk u pajtua, duke këmbëngulur se ai do të zgjidhte jetën në burg perpara vdekjes. Ata bien dakord për një bast prej dy milionë rubla. Një ditë para se burgosja pesëmbëdhjetë vjecare te përfundonte, bankier vendos të vrase avokatin..... Dushecka eshte historia e Olges me te cilen fati eshte treguar mizor: sa here qe dashurohet me ndonjerin ndodh dicka e .....Leksionet e Cehovit mbi konkreten e rrefimit e mbi tragjiken shoqerohen me ate te intensitetit e thellesise se tekstit. Personazhet e tregimeve te Cehovit kapen gjithmone ne nje moment domethenes te jetes se tyre. Mjaftojne pak rrjeshta per te zbuluar motorin e jetes e ne shume raste fatin tragjik....
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku