Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
  Tregime-> (61)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Perrault Charles
Perrault Charles siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Tregimet e z

Tregimet e zanave
[Perrault Charles]

Tregimet e zanave
Perrallat e Sharl Perro jane te mrekullueshme. Te botuara 100 vjet para Vellezerve Grim, menduam ti japim Qezarit ate qe eshte e Qezarit. Do te paraqesim vellimin e plote qe perbehet nga Bukuroshja e fjetur, Mjekerkaltri, Griselda, Deshirat qesharake, Macoku me cizme, Zanat, Kesulkuqja, Hirushja etj Vellezerit Grimm jane te famshem sepse kane mbledhur dhe perpunuar shume perralla te tradites gjermane por perrallat me te famshme jane pikerisht ato te Perrose, Kesulkuqja, Bukuroshja e fjetur, Hirushja, Gishtoja etj. Fakt eshte qe gjyshet udhetojne , kjo dihet, e kush jemi ne qe t'ja ndalojme? Frymezuar nga Perro gjejme ilustrimet me 40 punime nga Gustav Dore, Bukuroshen e fjetur nga Caikovskij, filmat e Walt Disney e shume influenca te tjera.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku