Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Zweig Stefan
Zweig Stefan siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Letra

Letra e nje te panjohure
[Zweig Stefan]

Letra e nje te panjohure
Letra e ndjerë e së panjohurës, që besonte deri në fund te dashuria gati-gati e pashpjegueshme me zotërinë e librave, është ndoshta një nga më të bukurat e Cvajg, po aq sa dhe “24 orë nga jeta e një gruaje”. Gratë e Cvajgut i dorëzohen dashurisë dhe u dalin përpara sfidave për të pasur pranë njeriun e zemrës. Ashtu si gruaja që humbi gjithë paratë në kumar, vetëm nga vështrimi dhe mbrëmja që kaloi me një djalosh. Apo ëndërrimtarja te “Padurimi i zemrës”, që është një prej personazheve që solli në histori pritjen e bukur dhe moderne. I botuar më 1938-n, libri mbart teorinë psikoanalitike të ndjenjës së fajit, ku dashuria fajtore kurorëzohet me një vetëvrasje të dëshiruar.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku