Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Lamartine Alphons de
Lamartine Alphons de siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Liqeni

Liqeni
[Lamartine Alphons de]

Liqeni
Në 1816, në Aix-les Bains pranë liqenit Bourget, Lamartine ishte njohur me Julie Charles. Një vit më pas, ai u kthye në liqen, duke pritur ta takonte përsëri atje. Por ai kishte pritur më kot, dhe fillimisht mendoi se ajo e kishte braktisur perfundimisht. Një muaj më vonë ai mësoi se ajo ishte sëmur dhe kishte vdekur. E "ajo" në këtë poemë gjysmë-autobiografike i referohet Julie. "Zëri i dashur për mua", qe degjohet ne strofat 6-9 mendohet si fjalet dhe si zëri i Julie.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku