Genre
Authors
Search
Donate

Code: Perralla shq

Albanian fairy tales
[Sako Zihni]

Albanian fairy tales
Pralla popullore shqiptare (1954).JPG Pralla popullore shqiptare libër nga Instituti i Shkencave. Redaktuar nga Komisjoni i folklorit nën drejtimin e Zihni Sakos. Botuar në N.SH.B. Stabilimenti "Mihal Duri" - Tiranë, 1954. Faqet e librit 223.
Lënda:
1) Peshkatari dhe e bukura e dheut
2) Pralla e të shtatë vëllezërve
3) Tre vëllezërit me të bukurën e dheut
4) Çangallozi
5) Musa i vogël e Divi
6) Bilmeni
7) Gërzheta
8) Feniçka
9) E bukura e dheut dhe shtriga
10) Nusja dhe syqerëza
11) E bukura e dheut
12) Shamakadiu
13) Vrasja e dregjit
14) Shtatë pllamë mjekërr e tri pllemë shtat
15) Dielli e hana në pasi
16) Bija e hanës e dillit
17) Pela Qyhelane
18) Mali i Gastares
19) Maro përhitlira
20) Letër për në airet
21) E bija e regjit e i biri i bulkut
22) Bramadonia
23) Xhymert Ahmeti
24) Kush po i a ruen vorrin babës
25) Ura e dhelprës në Dbrë
26) Plaka me nëntë djelm
27) Hajduti dhe tri çupat e plakut
28) Vajza e meçme e plakut
29) Ma i vogli vlla ma i dhimbshmi vlla
30) Nemo Nemuçko
81) E mori vëllai dhe shkoi
32) Qoset dhe buiku
33) Cmiri ndër dy motra
34) Tri dredha shpinës
35) Vër Kopan
36) Kacamici
37) Gjysma gjeli
38) Kush pur,on han
39) Gomari, qeni, macja e gjeli
40) Zogla e dhelpna
41) Tre qet e ujku
42) Mini, bubreca e maçori
43) Pulka dhe gjelka
44) Daci dhe mit
45) Mushka me zog
46) Tre fiq në qerre
47) Njëqind ujq
48) Prralla e rrenave
49) Lopa e Nastradinit e marrimi i botës
50) Kurbetlliu
Download Listen Reviews Tell a Friend