Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Guy_de_Maupassant
Guy_de_Maupassant siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Mopasan

Tregime e novela
[Guy_de_Maupassant]

Tregime e novela
“Oh Matildë e dashur! Po gjerdani im ka qenë i rremë. Ai nuk vlente më shumë se pesëqind franga!”. Kush e ka lexuar tregimin “Gjerdani” shkruar nga Gi Dë Mopasan, ka përfytyruar portretin e Matildë ndërsa zonja Forestije i thotë këtë fjali. Gruaja e thjeshtë e një nëpunësi do t’i ndryshonte e gjithë jeta nga pjesëmarrja në një ballo, pasi humbi gjerdanin me perla të huajtur te mikesha e saj, zonja Forestije. Është i hidhur leksioni që na jep fati i trishtë i kësaj gruaje, i cili hap siparin e një galerie historish të shkruara me finesën e një mjeshtri, në përmbledhjen me tregime dhe novela të Mopasan.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku