Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Kierkegaard
Kierkegaard siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Frike dhe te

Frike dhe te dridhura
[Kierkegaard]

Frike dhe te dridhura
Nuk ka dyshim se «Frike e drithma» eshte njera nga kryeveprat e Kierkegaard. E shkruar ne 1843 (…), kjo veper eshte si nje sinfoni qe ka te harmonizuara e te shkrira brenda saj te gjithe motivet dominuese te mendimit dhe te artit te Kiekegaardit. Ne figuren e Abrahamit, kalores i besimit, ne situaten ekstreme, pertej te mires e te keqes, pertej te vertetes dhe genjeshtres, mund te gjendet e gjithe filozofia ekzistenciale e kohes se Kierkegaardit. Kjo duke u fokalizuar ne galerine e kater mundesive dhe qendrimeve qe jeta i ofron njeriut. ( Ne kopertine Ilia Rjepin - Ivani i tmerrshem)
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku