Autoret
Informazione mbi autorin
Pirandello Luigi
Pirandello Luigi siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Jeta

Jeta lakuriq
[Pirandello Luigi]

Jeta lakuriq
Luigi Pirandello (1867 - 1936) Cmimi Nobel “Jeta Lakuriq” , ben pjese ne permbledhjen “Novela per nje vit” qe është një permbledhje me 241 tregime të shkurtra shkruar nga Luigi Pirandello. Fillimisht ata kanë qenë të botuar në Corriere della Sera, më vonë ribotuar në 15 permbledhje. Fillimisht ishin parashikuar 24 permbledhje që përmbajnë 365 tregime të shkurtra, por vdekja e parakohshme e autorit e pengoi atë për të arritur në vijën e finishit. Pas vdekjes janë botuar histori të tjera të shkruara nga autori. Permbledhjet janë botuar në mes të 1922 dhe 1938.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku