Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
  Epistolar (2)
  Historik (2)
  Psikologjik (4)
  Realist (8)
  Social (11)
  Trillim (4)
Autoret
Informazione mbi autorin
FLaubert Gustave
FLaubert Gustave siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Zonja

Zonja Bovari
[FLaubert Gustave]

Zonja Bovari
Zonja Bovari i shkruar ne vitin 1856, eshte romani i pare i Gustav Floberit. Ngjarjet trajtojne jeten e gruas se doktor Bovari, Ema Bovari, e cila pervec mardhenieve jashtemartesore, bente nje jete plot shpenzime qe i tejkalonin mundesite ekonomike te familjes, per tju shmangur keshtu jetes boshe te provinces. Sapo u botua si roman, autori u akuzua per shkelje te normave te moralit te shoqerise. Ishte vete gjyqi qe perfundoi pas dy muajsh duke i dhene pafajesine autorit, qe e beri edhe me te famshem duke e bere librin nje best seller te asaj kohe. Sot ky roman konsiderohet si kryevepra e Floberit dhe si shembull i romanit realist.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku