Autoret
Informazione mbi autorin
Goethe Johann Wolfgang
Goethe Johann Wolfgang siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Faust

Faust
[Goethe Johann Wolfgang]

Faust
Faust, poema e madhe dramatike e Gëtes, është kurorëzimi i gjithë punës së tij. Edhe pse ajo është e bazuar në legjendën mesjetar të një njeriu i cili ja shiti shpirtin e tij djallit, kjo vepër mbetet gjithnjë aktuale pasi në fakt trajton ndjenjën e tjetërsimit të njeriut të sotëm dhe nevojën e tij për t`ju pershtatur kushteve të botës ku jeton duke bërë edhe pakte jo të deshëruara por të nevojshme. Si të të gjitha mitet, historia e Faustit, ka shumë për ti mësuar lexuesit, në të gjitha format e saj, sepse përralla ka ruajtur përkatësinë e saj në botën moderne. Tek ne, në shqip, na vjen falë punës së mrekullueshme të perkthyesit të madh Pashk Gjeci dhe falë dashamirësisë së shtëpise botuese Çabej, që na e mundësoi përdorimin e botimit të saj.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku