Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
  Epistolar (2)
  Historik (2)
  Psikologjik (4)
  Realist (8)
  Social (11)
  Trillim (4)
Autoret
Informazione mbi autorin
Tolstoy Leon
Tolstoy Leon siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Ana

Ana Karenina
[Tolstoy Leon]

Ana Karenina
"Te gjitha familjet e lumtura ngjajne me njera tjetren, cdo familje fatkeqe eshte fatkeqe ne menyren e vet".

Ana Karenina eshte nje roman i Leon Tolstoj qe u botua per here te pare ne vitin 1877. Romani fillimisht doli ne periodikun Mesaxheri rus ne 1875. Tolstoj e quante kete liber, i konsideruar si kryeveper e realizmit, romani i tij i pare i vertete. Per Anna Karenine ai e mori frymezimin nga Tregimet e Belkinit te shkrimtarit dhe poetit rus Aleksandr Sergeevi? Pushkin. Sipas Shkrimtarit rus Fëdor Michajlovi? Dostoevskij «Anna Karenina si veper arti eshte e persosur... dhe asnje veper letersie europiane e kohes sone nuk mund te krahasohet me te. Te njejtin mendim ndan me te Vladimir Vladimirovi? Nabokov, qe e perkufizon si «kryevepra absolute e letersise se shekullit te XIX».
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku