Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
  Epistolar (2)
  Historik (2)
  Psikologjik (4)
  Realist (8)
  Social (11)
  Trillim (4)
Autoret
Informazione mbi autorin
Barrie James
Barrie James siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Piter

Piter Pan
[Barrie James]

Piter Pan
Piter Pan është një karakter i krijuar nga shkrimtari skocez J. M. Barrie. Një djalë që mund të fluturojë dhe që nuk do të rritet, Piter Pan i kalon aventurat e tij në një ishull të vogël së bashku me grupin e tij të djemve të humbur, sirenat, zanat, piratët dhe ndonjëherë edhe me fëmijë të zakonshëm nga bota tjetër, larg ishullit... Debutimi i tij eshte bere me 27 dhjetor 1904 ne spektaklin teatral Peter Pan, ose djali qe nuk donte te rritej, nje shfaqje ku moren pjese edhe 25 jetime e qe e beri te perlotet publikun e ngrysur londinez. Bashkekohesi i tij Robert Louis Stevenson ka thene per te: “ Une jam artist, kurse ai eshte nje gjeni”.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku