Genere
  Drame (1)
  Ese (2)
  Fantashkence (3)
  Histori
  Novela dhe tregime (15)
  Perralla-> (6)
  Poezi (6)
  Roman-> (7)
Autoret
Informazione mbi autorin
Antoine Galland
Antoine Galland siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Njemije

Nje mije e nje net
[Antoine Galland]

Nje mije e nje net
Nje mije e nje net eshte ndoshta permbledhja me e jashtezakonshme e gjithe letersise. Princesha Shehrazade do ja dale mbane te shpetoje nga vdekja me te cilen sulltani ka vendosur te denoje grate me te cilat kalon naten e pare, kjo duke i treguar nje varg te pambarim perrallash terheqese. per gjate njemije e nje neteve sulltani mizor do te degjoje i mahnitur aventurat e priceshave te bukura, mbreterve te fuqishem, xhind me fuqi te jashtzakoneshme, personazhe qe tashme jane bere te famshem si aladini, Simbad detari, Ali baba etj. Ne fund, sulltani dashurohet me te dhe e fal. Fama e kesajpermbledhje ne kulturen perendimore, ka filluar qe ne shekullin e XVII, kur orientalisti francez Antoine Galland e perktheu ne gjuhen frenge.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku