Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
  Epistolar (2)
  Historik (2)
  Psikologjik (4)
  Realist (8)
  Social (11)
  Trillim (4)
Autoret
Donacion

Realist

Shiko: 

Ana Karenina Ana Karenina
Autori: Tolstoy Leon
Kodi: Ana
Data e futjes: Wednesday 30 November, 2016

"Te gjitha familjet e lumtura ngjajne me njera tjetren, cdo familje fatkeqe eshte fatkeqe ne menyren e vet". Ana Karenina eshte nje roman i Leon Tolstoj qe u botua per here te pare ne vitin 1877. Romani fillimisht doli ne periodikun Mesaxheri rus ne 1875. Tolstoj e quante kete liber, i konsideruar si kryeveper e realizmit, romani i tij i pare i vertete. Per Anna Karenine ai e mori frymezimin nga Tregimet e Belkinit te shkrimtarit dhe poeti...
Evgjeni Grande Evgjeni Grande
Autori: Balzac Honore de
Kodi: Evgjeni
Data e futjes: Sunday 18 November, 2018

...
Kozeta Kozeta
Autori: Hugo Victor
Kodi: Kozeta
Data e futjes: Wednesday 25 May, 2016

Kozeta eshte vajza e jashteligjshme e Fantines dhe Feliks Tolomeit, nje studenti te pasur. e braktisur nga Tolomei, Fantina ja beson vajzen familjes Ternardier, pronare te nje hani ne Montfermej dhe shkon te punoje ne nje qytet tjeter tenerdiete e keqtrajtojne vajzen e vogel dhe e detyrojne te bejne pune te renda deri sa arrin Zhan Valzhani qe do ta marre ate ne mbrojtje......
Manastiri i Parmes Manastiri i Parmes
Autori: Stendal
Kodi: Manastiri
Data e futjes: Sunday 14 February, 2021

...
Murtaja Murtaja
Autori: Albert Camus
Kodi: Murtaja
Data e futjes: Tuesday 10 March, 2020

...
Plaku qe lexonte romane dashurie Plaku qe lexonte romane dashurie
Autori: Luis Sepulveda
Kodi: Sepulveda
Data e futjes: Sunday 19 April, 2020

...
Tre shoket Tre shoket
Autori: Erich Maria Remarque
Kodi: Tre
Data e futjes: Friday 12 October, 2018

...
Zonja Bovari Zonja Bovari
Autori: FLaubert Gustave
Kodi: Zonja
Data e futjes: Tuesday 18 October, 2016

Zonja Bovari i shkruar ne vitin 1856, eshte romani i pare i Gustav Floberit. Ngjarjet trajtojne jeten e gruas se doktor Bovari, Ema Bovari, e cila pervec mardhenieve jashtemartesore, bente nje jete plot shpenzime qe i tejkalonin mundesite ekonomike te familjes, per tju shmangur keshtu jetes boshe te provinces. Sapo u botua si roman, autori u akuzua per shkelje te normave te moralit te shoqerise. Ishte vete gjyqi qe perfundoi pas dy muajsh duke i...

Faqe risultatesh:  1  Shikim nga 1 tek 8 (nder 8 audiolibra)