Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Turgeniev Ivan
Turgeniev Ivan siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Mumu

Mumu
[Turgeniev Ivan]

Mumu
Kane kaluar 150 vite nga koha kur eshte shkruar ky liber. Dhe pas kaq vitesh , mbetet e paprekur ajo kenaqesi e pashpjegueshme kur lexon librat e Turgenievit, sic thonte Pisarev , gje qe e pranonte edhe Dostojevskij. Nuk la pa prekur kjo ndjesi, edhe mjekun qe u be i famshem jo per mjeksine, por per tregimet e tij, Anton Cehovin, qe do te thonte per te: "O Zot i madh, cfare mrekullie. Te vjen te ulerasesh!" Ishte edhe fale ketij tregimi qe opinioni publik rus u influencua per heqjen e skllaverise ne rusi.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku