Genere
Ese (6)
Histori (2)
Novela dhe tregime (21)
Perralla-> (70)
  Tregime-> (61)
    Novela dhe tregime-> (35)
      Fantashkence (8)
Poezi (15)
Roman-> (36)
Autoret
Informazione mbi autorin
Poe Edgar Allan
Poe Edgar Allan siti web
Vepra te tjera
Donacion

Kodi: Poe

Tregime tmerri
[Poe Edgar Allan]

Tregime tmerri
Mjeshtri i madh i misterit dhe i tregimit te shkurter . Macja e zeze, njeri nder tregimet me te famshem te autorit, eshte nje tregim me nje dhune te padegjuar ne te cilin spikat banaliteti i paparashikueshem i se keqes ku tregimtari duke na rrefyer ndryshimet qe ndodhin ne shpirtin e tij dhe veprimet qe kryen, duket se nuk arrin me te zoteroje thuaj se irracionalen e se keqes qe fle ne cdo njeri. Eshte shkrimtar shume i lexuar dhe shume i popullarizuar, ne radhe te pare per arsye se ka shkruar siç nuk kane shkruar te tjeret, per ato per te cilat nuk kane shkruar te tjeret dhe ka jetuar e ka vdekur siç nuk kane jetuar dhe siç nuk kane vdekur te tjeret. Edgar Allan Poe ishte nje gjeni i çuditshem dhe, si i çuditshem, me perfundim tragjik. Edgar Allan Poe ishte shkrimtar i perkthyer ne letersite e medha dhe ne letersite e vogla kombetare. Me pak a me shume, Edgar Allan Poe ishte i perkthyer edhe ne letersine shqipe. Po ne qofte se mund te flitet per nje popullarizim te ketij shkrimtari nder lexuesit shqiptare, duhet te dihet se ky popullarizim i detyrohet perkthimit te poemes se tij lirike nga poeti, historiani, publicisti i madh shqiptar, Fan S. Noli.
Shkarko Degjo Recensione Tregoja nje shoku